Ziekenhuis verzorgt bij bevalling meteen ook geboorteaangifte

Written by Super User on . Posted in Nieuws

De geboorte van een kindje is voor iedere ouder een bijzonder moment in het leven. Maar naast de geboorte, eisen dan vooral ook de onvermijdelijke praktische beslommeringen hun tijd en aandacht. Wie zit er dan te wachten om naar de overheidsinstantie te moeten gaan voor de geboorteaangifte, vaak met wachttijden en tijdens beperkte openingsuren?
In Antwerpen ontdekte een ziekenhuis dat de arts of verpleegkundige met de ouders als getuige ook prima meteen de geboorteaangifte kan verzorgen in de block chain. Dat maakt aangifte en registratie bij de overheid in principe overbodig. Zo besparen de kersverse ouders in ieder geval een (vrij genomen) dag aan administratieve rompslomp. Block chain is de techniek die ontwikkeld werd voor Bitcoin.
Bron: https://antwerpen.n-va.be/nieuws/antwerpen-laureaat-van-slim-in-de-stad-prijs-2016

U heeft niks te verbergen voor uw internetbrowser toch?

Written by Super User on . Posted in Nieuws

Outlook Explorer, Google Chrome Apple Safari: om op het internet te kunnen surfen is een browser nodig, een goudmijn voor de maker ervan. Ze verzamelen letterlijk onvoorstelbaar veel gedetailleerde persoonlijke informatie voor de verkoop. En ze zetten zo veel mogelijk advertenties weg. Niks mis mee, want u kijkt niet naar die advertenties en u heeft niks te verbergen toch?
Ook al valt er helemaal niets te verbergen en heeft u niets tegen het verzamelen van uw gegevens, dan toch blijft het raar dat een ander veel aan u verdient en u daar niets van terugziet. En al kijkt u niet naar die advertenties (ze werken uitstekend, behalve bij u natuurlijk), ze maken het surfen wel veel trager. Ook al maakt het u niet uit dat het allemaal wat langer duurt, dan toch blijft het raar dat er tijd van u wordt gevraagd en u daar niet voor betaald wordt.
Als enige maakt de internetbrowser van Brave gebruik van blockchain techniek, de hype die ook ten grondslag lag aan Bitcoin maar daar verder niets meet e maken heeft. Brave verzamelt en verkoopt uw informatie niet en als er al sprake van advertenties zou zijn, dan deelt u als gebruiker per definitie in de opbrengsten ervan.
Brave: sneller, veiliger en vooral eerlijker. Een aanrader dus. Download hier de Brave browser: https://www.brave.com/

Ook Venezuela haalt meest waardevolle bankbiljet uit de roulatie

Written by Super User on . Posted in Nieuws

Vorige maand haalde India de belangrijkste bankbiljetten uiit de roulatie, vandaag kondigde de President van Venezuela hetzelfde aan.De reden van deze noodbevel is dat voornamelijk criminelen gebruik maken van dit populaire betaalmiddel.

Natuurlijk ligt hier een heel andere reden aan te grondslag. Niet de criminelen zijn hiervan de dupe maar " Jan Modaal". Zij zullen de rekening betalen van de te korten op de betaalrekening van de corrupte overheid. De valutaoorlog gaat door en waar zal die eindigen en is er een uitweg?

http://www.volkskrant.nl/buitenland/president-venezuela-haalt-meest-waardevolle-bankbiljet-uit-de-roulatie~a4432462/

 

 

Derden mogen straks meekijken in je bankrekening

Written by Super User on . Posted in Nieuws

Wat is privacy ons waard? Vinden we het normaal dat Facebook, Google en veel anderen bedrijven onze vertrouwde gegevens met derden delen? De meerderheid laat het gewoon gebeuren zonder de consequenties ervan in te zien. Onze digitale voetafdruk is goudwaard. Dit zal ertoe leiden dat steeds meer van onze vertrouwde gegevens als handelswaar wordt aangemerkt.
Nieuw is dat per 1 januari derden mogen meekijken in je bankafschriften.
Onder nieuwe Europese regelgeving(PSD2) zijn banken straks verplicht betaalgegevens van hun klanten te leveren aan derden als die daarom vragen. Gelukkig mag de consument altijd hiertegen nee zeggen.Hoe gaat de Autoriteit Persoonsgegevens dit dan controleren en is dit wel te controleren op onze digitale snelweg?
Ook de consument die dit niet wil zal alert moeten blijven. Voor je het weet gebruik je een app waarvan je per abuis toestemming hebt gegeven om gebruik te maken van je betaalgegevens.

Als we onze vertrouwde gegevens bij derde neerleggen is voor deze partij altijd verleidelijk om met deze gegevens geld te maken. Dus de enige oplossing is jouw gegevens niet centraal te stallen.
Hiervoor zijn er komen veel oplossingen. Door gebruik te maken van de blockchain zullen jouw gegevens decentraal opgeslagen worden. Waarom zit je nog bij een centrale bank? Vandaag de dag kan iedereen ze eigen bank zijn. Ik doe mijn kerstinkopen met bitcoins!

Hoe de Staatsloterij weer de meest betrouwbare loterij van Nederland kan worden.

Written by Super User on . Posted in Nieuws

 Waarom was de Staatsloterij vroeger de meest populaire loterij van Nederland. Omdat de consument geloofde dat deze loterij eerlijk en betrouwbaar was.  Een lot gaf je het gevoel dat je echt een grote kans maakte op een grote prijs. Helaas is deze illusie een aantal jaren geleden tot een einde gekomen toen bleek dat er bij Staatsloterij een aantal misstanden plaats vonden.  http://nos.nl/artikel/700653-onderzoek-naar-staatsloterij.html

Dit alles zorgt voor veel rumoer bij de consument en de oprichting van Stichting Loterijverlies.

Om het vertrouwen weer terug te winnen en zelfs te versterken is de Blockchain de oplossing.

Een loterij in de Blockchain betekent een loterij die 100% betrouwbaar en doorzichtig is.

Hierdoor zullen meer mensen meespelen en de omzet sterk stijgen.

De grootste bedreiging is dat Staatsloterij ingehaald wordt door nieuwe spelers die disruptief blijkt te zijn.